Als klein jongetje van 5 jaar stond ik al op de tennisbaan in Amsterdam. Ik heb tennis een tijd gecombineerd met een andere passie: voetbal, maar heb op een gegeven moment voor tennis gekozen.

Als jeugdspeler ben ik meerdere malen Nederlands kampioen geweest en ik ben een aantal jaren als proftennisser actief geweest (nr 500 wereldranglijst). Ik heb weinig internationale toernooien gespeeld wat mij heeft beperkt in het doorgroeien op de wereldranglijst.
Vanaf m’n 15e speelde ik al gemengd eredivisie. De eerste 3 jaar voor Amstelpark en daarna tot m’n 32e voor Zandvoort. Ik heb 6 jaar Bundesliga gespeeld in Duitsland. En speelde ook vele jaren de hoogste competities in Italië en Frankrijk.

In de tussentijd heb ik ook de overstap gemaakt naar het coachen. Ik was onder andere 2 jaar de coach en sparringpartner van Brenda Schultz-Mc Carthy en heb haar begeleid bij veel WTA-toernooien. In die tijd stond ze top 20 van de wereld.

Sinds 2019 ben ik actief als tennistrainer en richt ik me vooral op de prestatieve spelers; spelers die het maximale uit zichzelf willen halen. Door mijn ervaring als speler en coach weet ik wat er voor nodig is om de top te bereiken. Het geeft mij energie om spelers te helpen zich optimaal te ontwikkelen op en ook vooral naast de baan. Het proces is voor iedere speler anders.

Ik ben 53 jaar, getrouwd en vader van drie kinderen, geboren en getogen in de regio Amsterdam. Na vele mooie jaren in Zeist, Bussum en Amstelveen ga ik als trainer/coach nu ook in Hoofddorp (m.i.v. oktober 2022) aan de slag.

Als jonge speler heb ik heel veel regionale en nationale toernooien gespeeld en na een mislukte poging om economie te gaan studeren kwam ik er vrij snel achter dat tennisles geven echt iets voor mij is. Ik ben een zeer gedreven en ambitieuze trainer die het leuk vindt om op ieder niveau het beste uit spelers naar boven te halen.
De vele facetten van het tennisspel blijven mij boeien en het is mijn passie en uitdaging om dit mijn leerlingen ook te laten ervaren.

Ik heb veel ervaring in het trainen en coachen van ambitieuze spelers met als mooi hoogtepunt het kampioenschap met Shot in de hoofdklasse zondag gemengd met o.a. Botic van de Zandschulp. Lesgeven doe ik vooral aan de prestatieve jeugd en zoals altijd doe ik dat met met veel plezier en energie.

Met ingang van april 2023 ben ik werkzaam bij Hit It Tennis Academy. Ik kijk er heel erg naar uit te starten met jullie! Net als mijn collega’s ben ik ook altijd aan het tennissen geweest en op een gegeven moment getracht dit professioneel te doen. Toen ik deze stap wilde maken, gooiden blessures alleen roet in het eten en heb ik dit uiteindelijk niet kunnen doen.

Vanaf dat moment ben ik direct gestart met een eigen tennisschool in Den Haag en heb dit ruim 10 jaar gedaan. Van recreatie tennis tot prestatietennis, van kleinste jeugd tot aan volwassenen. In de tussentijd heb ik de Sport Academie (HALO) in Den Haag gedaan en daarna nog een studie Fysiotherapie.

Ik heb de tennisschool uiteindelijk overgedragen aan anderen, omdat ik opzoek was naar een andere uitdaging. Tennis (en alles er omheen) was mijn wereldje en ik wilde mijn horizon verder verbreden. Dat is in eerste instantie als fysiotherapeut geweest, wat uiteindelijk ook niet mijn roeping was en daarna als zelfstandig ondernemer, waarbij ik verbinding maak tussen de sportwereld en het bedrijfsleven. Ik heb mijzelf gespecialiseerd in mentale weerbaarheid en veerkracht.

Aan de ene kant werk ik dus met en voor bedrijven, aan de andere kant begeleid en coach ik sporters, met name tennissers en sta ik nog op de baan als trainer. Zo ben ik nu bijna 8 jaar werkzaam geweest bij Amstelpark als tennistrainer en mental coach.

Afgelopen winter heb ik op uitnodiging van Stefan voor de jeugd van Hit It Tennis Academy een workshop mentale coaching mogen geven, wat uiteindelijk heeft geleid tot deze samenwerking.

Als jij jezelf als tennisser beter wil voelen, beter wil zijn en beter wil worden, ben je bij mij aan het goede adres!

Ik kijk heel erg uit naar de samenwerking met jullie allemaal, tot snel!

Ik heb bij mijn start als tennisleraar in 2008 enorm veel ervaring opgedaan in het coachen en trainen van spelers op elk niveau. Zo ben ik een groot aantal jaren fulltime in dienst geweest bij Amstelpark Tennis Academy, waar ik werkte onder hoofdtrainers Huib Troost, Bas Coulier en Hugo Ekker. De laatste twee jaar bij Amstelpark deed ik dit als hoofdtrainer van het Development programma bij de tennisschool in Amsterdam.

Op vijfjarige leeftijd ben ik begonnen met tennis bij Arnolduspark in Hoofddorp. Toen ik 8 jaar was, ben ik veel gaan trainen bij de bond en uiteindelijk in Zandvoort onder leiding van Dick Suijk.

Ik heb competitie gespeeld in de hoofdklasse Gemengd en eredivisie Heren. Momenteel ben ik nog altijd een actieve niveau 2 speler. Met een energieke en passievolle stijl van lesgeven zorg ik ervoor dat mijn leerlingen het maximale uit hun tennis kunnen halen. Enorm leuk natuurlijk dat dit plaatsvindt op Arnolduspark, waar het voor mij allemaal is begonnen.

Ik ben geboren en getogen in Aalsmeer vanaf 2001. Van jongs af aan was ik al de hele dag te vinden op en rond de tennisbaan. Ik wilde namelijk niets liever dan de hele dag tennissen. Ik tennis al sinds mijn 5e jaar en doe dit nog steeds met heel veel liefde en passie.

Ik wil deze liefde en passie voor tennis graag doorgeven aan de nieuwe generatie kinderen. Ik heb de mooie en unieke kans gekregen om me bij het team van Hit it Tennis Academy aan te mogen sluiten. Ik probeer mij elke dag nog te verbeteren als trainer om zo mijn kennis weer over te dragen op mijn leerlingen. Het is geweldig om met dit mooie team samen te werken. Tot snel op de tennisbaan!

Ik ben 20 jaar en geboren en getogen in Amstelveen en gepassioneerd over sport, met een bijzondere liefde voor tennis. Met een succesvolle afronding van mijn 4-jarige opleiding aan het CIOS in Hoofddorp, heb ik niet alleen een stevige basis in sport en training, maar ook specifiek in tennisontwikkeling.

Tijdens mijn opleiding heb ik intensieve stages doorlopen, waarvan één er boven uit stak en dat was bij Miguel Janssen van de KNLTB. Hoofd conditietrainer van de KNLTB, hier heb ik veel geleerd en veel ervaring opgedaan als Fysieke/conditietrainer. Van meegaan als fysieke trainer naar een internationaal jeugdtoernooi tot training geven aan de top (jeugd) spelers van Nederland.

Deze ervaring heeft mijn kennis en vaardigheden naar nieuw niveau gebracht, en ik heb geleerd hoe ik effectieve trainingssessies kan ontwerpen en toe kan voegen die de prestaties van tennisspelers verbeteren. Deze waardevolle ervaring heeft mijn passie voor tennis versterkt en mijn vastberadenheid om tennisspelers te helpen hun potentieel te bereiken.

Ik geloof sterk in het belang van een gezonde balans tussen fysieke conditie en technische vaardigheden bij het beoefenen van tennis. Mijn doel als conditietrainer is om spelers te helpen hun algehele prestaties te verbeteren door middel van gerichte en gepersonaliseerde conditietraining, waarbij ik mijn passie voor de sport en mijn opgedane kennis optimaal benut.

Ik kijk ernaar uit om mijn enthousiasme, ervaring en gedrevenheid toe te passen in de trainingen.
Tot snel!

Mijn verhaal
Op jonge leeftijd begon ik met tennis. Ik was een talentvolle speler voor wie het reëel was om aan een professionele carrière te denken. Mijn hoogst bereikte niveau is 1. Na het behalen van mijn atheneum diploma Natuur en Gezondheid ging ik fulltime tennissen, om een poging te doen om professioneel tennisser te zijn. Ik ben actief geweest op het hoogste landelijke niveau (categorie 2 en 1 toernooien) en nam deel aan toernooien voor beginnende tennisprofs (futures). Ik ken daardoor alle in en outs om de weg te gaan en uiteindelijk succesvol te kunnen zijn in de tennissport. Door blessureleed en het ontdekken dat ik lesgeven leuker en veel waardevoller vond is er een wending gekomen in mijn leven. Ik verlegde mijn inspanningen door vrij snel mijn trainerslicenties A en B te halen en me te gaan richten op tennisles geven, om zo anderen te helpen om zich te ontwikkelen als tennisser en op geestelijk en fysiek gebied in balans te komen. Vandaar uit ga je weer verder om te bekijken waar de uiteindelijke doelen van de speler liggen. Om in alle leeftijdscategorieën tennissers verder te kunnen helpen heb ik ook alle KNLTB cursussen voor tenniskids gedaan. Sinds 2009 heb ik ervaring als tennistrainer en -coach met het opleiden en begeleiden van jeugdspelers vanaf 4 jaar en senioren op alle niveaus. Ook heb ik 3 jaar ervaring als conditietrainer voor zowel jeugd als volwassenen.

Mijn motto: houd de focus op lekker in je vel zitten, te genieten van je leven en eruit te halen wat voor jou belangrijk is.

Dat doe je als je alleen bent, maar ook met anderen. Tennis heeft mij hier altijd bij geholpen, omdat de sport je helpt om je lichaam en geest optimaal te ontwikkelen en het contact met anderen aan te gaan. Behalve dat ik me als tennisser verbeterde, ontwikkelde ik me ook op fysiek en sociaal gebied. De tennissport heeft waarde voor jou als mens: ‘Je doet wat je leuk vind, leert om zowel op als buiten de baan met elkaar om te gaan en het geeft je een mooie houvast en motivatie om jezelf te blijven verbeteren. Tennis is ook een prachtig middel om een teamgeest te ontwikkelen, waar je veel aan hebt bij trainingen, wedstrijden en in het dagelijks leven.

Je verbeteren als tennisser en fitter worden helpt je ook om meer eigenwaarde te hebben. Je gaat vooruit en zit lekker in je vel, wat wil je nog meer? Dit geldt voor alle leeftijden en niveaus en ik help je er graag mee verder. Samen leggen we de basis voor alles wat je wilt bereiken.

Momenteel ben ik ook gedeeltelijk werkzaam als sportinstructeur op een basisschool, waar je met simpele oefeningen gebaseerd op het tennis in groepen 1 en 2 al enorme verbeteringen in de motoriek kunt aanbrengen, waardoor bij velen het ineens veel makkelijker is om te bewegen en het leuker is om op school te zijn. Dit geeft mij een grote stimulans om op volle kracht door te gaan om dit bij iedereen op vele gebieden waar dan ook verder te ontwikkelen.