Als klein jongetje van 5 jaar stond ik al op de tennisbaan in Amsterdam. Ik heb tennis een tijd gecombineerd met een andere passie: voetbal, maar heb op een gegeven moment voor tennis gekozen.

Als jeugdspeler ben ik meerdere malen Nederlands kampioen geweest en ik ben een aantal jaren als proftennisser actief geweest (nr 500 wereldranglijst). Ik heb weinig internationale toernooien gespeeld wat mij heeft beperkt in het doorgroeien op de wereldranglijst.
Vanaf m’n 15e speelde ik al gemengd eredivisie. De eerste 3 jaar voor Amstelpark en daarna tot m’n 32e voor Zandvoort. Ik heb 6 jaar Bundesliga gespeeld in Duitsland. En speelde ook vele jaren de hoogste competities in Italië en Frankrijk.

In de tussentijd heb ik ook de overstap gemaakt naar het coachen. Ik was onder andere 2 jaar de coach en sparringpartner van Brenda Schultz-Mc Carthy en heb haar begeleid bij veel WTA-toernooien. In die tijd stond ze top 20 van de wereld.

Sinds 2019 ben ik actief als tennistrainer en richt ik me vooral op de prestatieve spelers; spelers die het maximale uit zichzelf willen halen. Door mijn ervaring als speler en coach weet ik wat er voor nodig is om de top te bereiken. Het geeft mij energie om spelers te helpen zich optimaal te ontwikkelen op en ook vooral naast de baan. Het proces is voor iedere speler anders.

Ik ben 53 jaar, getrouwd en vader van drie kinderen, geboren en getogen in de regio Amsterdam. Na vele mooie jaren in Zeist, Bussum en Amstelveen ga ik als trainer/coach nu ook in Hoofddorp (m.i.v. oktober 2022) aan de slag.

Als jonge speler heb ik heel veel regionale en nationale toernooien gespeeld en na een mislukte poging om economie te gaan studeren kwam ik er vrij snel achter dat tennisles geven echt iets voor mij is. Ik ben een zeer gedreven en ambitieuze trainer die het leuk vindt om op ieder niveau het beste uit spelers naar boven te halen.
De vele facetten van het tennisspel blijven mij boeien en het is mijn passie en uitdaging om dit mijn leerlingen ook te laten ervaren.

Ik heb veel ervaring in het trainen en coachen van ambitieuze spelers met als mooi hoogtepunt het kampioenschap met Shot in de hoofdklasse zondag gemengd met o.a. Botic van de Zandschulp. Lesgeven doe ik vooral aan de prestatieve jeugd en zoals altijd doe ik dat met met veel plezier en energie.

Ik ben 38 jaar en woon in Assendelft samen met mijn partner en 3 kinderen. Als jong meisje heb ik op hoog niveau aan wedstrijdzwemmen en tennis gedaan. Op 12 jarige leeftijd heb ik de keuze gemaakt om mij volledig op tennis te richten. Bij Popey Gold Star leerde ik Cliff Snider kennen en hij werd uiteindelijk mijn hoofdtrainer.

Amerika, Tampa Bay, Florida
De volgende stap was full- time tennis in Amerika. Ik verhuisde op 16 jarige leeftijd naar Tampa Bay Florida (2001). Deelname aan mijn eerste professionele toernooi in Gainesville Florida smaakte naar meer. Ik ging de hele wereld over, van Australië naar Mexico, door heel Amerika en natuurlijk Europa. In 2007 stond ik op de 578ste plek op de WTA ranking (wereldranglijst). Ook speelde ik mee in het dubbelspel en was mijn beste ranking 663.
Ik kwam 5 jaar lang uit voor de tennisvereniging Courbevoie (Parijs, Frankrijk). Daar speelde ik op het hoogste niveau.

Fitness
In 2010 eindigde mijn professionele carrière. Vervolgens heb ik de opleiding sportverzorging/sportmassage gedaan in Nederland. Ik ging de fitness branche in en vond een nieuwe passie. Met mijn discipline en ervaring in de topsport help ik atleten met de fysieke begeleiding (training). Niet alleen door ze sterker, sneller en fitter te maken maar ook door te zorgen dat ze niet geblesseerd raken (blessure preventie). Daarom heb ik ook de opleidingen NASM en Mylogenics release en activation (Overload Worldwide) gevolgd voor nog meer kennis. Ik heb jarenlange ervaring in het begeleiden van topsporters en reguliere sporters.

The Barn Sport & Health
Samen met mijn compagnon Wesley Pippel startte ik in mei 2019 The Barn Sport & Health te Lijnden. Een eigen trainingsruimte die optimaal ingericht is om functioneel te kunnen trainen. Elke sporter kan hier werken aan een optimale gezondheid. Een perfecte plek waar gewerkt wordt aan welke doelstelling dan ook.
Ik ben van mening dat je als sporter geen natuurtalent hoeft te zijn. Maar je moet wel over het talent beschikken om hard te kunnen werken. Met hard werken en een goede begeleiding kunnen dromen waar gemaakt worden.

Ik heb enorm veel zin om jullie te leren kennen en samen aan de slag te gaan!

Ik heb bij mijn start als tennisleraar in 2008 enorm veel ervaring opgedaan in het coachen en trainen van spelers op elk niveau. Zo ben ik een groot aantal jaren fulltime in dienst geweest bij Amstelpark Tennis Academy, waar ik werkte onder hoofdtrainers Huib Troost, Bas Coulier en Hugo Ekker. De laatste twee jaar bij Amstelpark deed ik dit als hoofdtrainer van het Development programma bij de tennisschool in Amsterdam.

Op vijfjarige leeftijd ben ik begonnen met tennis bij Arnolduspark in Hoofddorp. Toen ik 8 jaar was, ben ik veel gaan trainen bij de bond en uiteindelijk in Zandvoort onder leiding van Dick Suijk.

Ik heb competitie gespeeld in de hoofdklasse Gemengd en eredivisie Heren. Momenteel ben ik nog altijd een actieve niveau 2 speler. Met een energieke en passievolle stijl van lesgeven zorg ik ervoor dat mijn leerlingen het maximale uit hun tennis kunnen halen. Enorm leuk natuurlijk dat dit plaatsvindt op Arnolduspark, waar het voor mij allemaal is begonnen.

Ik ben geboren en getogen in Aalsmeer vanaf 2001. Van jongs af aan was ik al de hele dag te vinden op en rond de tennisbaan. Ik wilde namelijk niets liever dan de hele dag tennissen. Ik tennis al sinds mijn 5e jaar en doe dit nog steeds met heel veel liefde en passie.

Ik wil deze liefde en passie voor tennis graag doorgeven aan de nieuwe generatie kinderen. Ik heb de mooie en unieke kans gekregen om me bij het team van Hit it Tennis Academy aan te mogen sluiten. Ik probeer mij elke dag nog te verbeteren als trainer om zo mijn kennis weer over te dragen op mijn leerlingen. Het is geweldig om met dit mooie team samen te werken. Tot snel op de tennisbaan!

Ik ben 33 en woonachtig in Badhoevedorp met mijn vriendin en drie zoontjes. Sinds 2006 ben ik actief als personal trainer en later als performance coach en heb hierin menig ervaring opgedaan bij toonaangevende training studio’s en clubs. Persoonlijk heb ik in mijn jeugd veel aan sport gedaan, maar mocht ik zowel in BMX Cross en Karate mee doen op landelijke topniveau.

Na het afronden van de studie aan de Sport Academie (’08) en mijn bachelor in Sport, Management en Ondernemen (’12) ben ik mij gaan specialiseren in strength & conditioning en hoe dit toepasbaar te maken voor jong en oud.

Mijn visie op training en gezondheid heb ik samen met Bo Verhulsdonk door de oprichting van The Barn Sport & Health in 2019 naar buiten gebracht. Inmiddels hebben wij een prachtige organisatie, gevestigd in Lijnden, met een team van specialisten die full-time training geven op het gebied van personal training en performance coaching.

Ik kijk ontzettend uit naar deze nieuwe samenwerking en sta te poppelen om aan de slag te gaan met de tennis atleten. Als mens ga graag recht op mijn doel af. Als trainer geef ik 100% commitment in het behalen van de gestelde doelen, maar verwacht dit ook van de atleten. “Sweat en Smile” dat is mijn motto en dat zie je terug in mijn trainingen.

Met ingang van april 2023 ben ik werkzaam bij Hit It Tennis Academy. Ik kijk er heel erg naar uit te starten met jullie! Net als mijn collega’s ben ik ook altijd aan het tennissen geweest en op een gegeven moment getracht dit professioneel te doen. Toen ik deze stap wilde maken, gooiden blessures alleen roet in het eten en heb ik dit uiteindelijk niet kunnen doen.

Vanaf dat moment ben ik direct gestart met een eigen tennisschool in Den Haag en heb dit ruim 10 jaar gedaan. Van recreatie tennis tot prestatietennis, van kleinste jeugd tot aan volwassenen. In de tussentijd heb ik de Sport Academie (HALO) in Den Haag gedaan en daarna nog een studie Fysiotherapie.

Ik heb de tennisschool uiteindelijk overgedragen aan anderen, omdat ik opzoek was naar een andere uitdaging. Tennis (en alles er omheen) was mijn wereldje en ik wilde mijn horizon verder verbreden. Dat is in eerste instantie als fysiotherapeut geweest, wat uiteindelijk ook niet mijn roeping was en daarna als zelfstandig ondernemer, waarbij ik verbinding maak tussen de sportwereld en het bedrijfsleven. Ik heb mijzelf gespecialiseerd in mentale weerbaarheid en veerkracht.

Aan de ene kant werk ik dus met en voor bedrijven, aan de andere kant begeleid en coach ik sporters, met name tennissers en sta ik nog op de baan als trainer. Zo ben ik nu bijna 8 jaar werkzaam geweest bij Amstelpark als tennistrainer en mental coach.

Afgelopen winter heb ik op uitnodiging van Stefan voor de jeugd van Hit It Tennis Academy een workshop mentale coaching mogen geven, wat uiteindelijk heeft geleid tot deze samenwerking.

Als jij jezelf als tennisser beter wil voelen, beter wil zijn en beter wil worden, ben je bij mij aan het goede adres!

Ik kijk heel erg uit naar de samenwerking met jullie allemaal, tot snel!